Tidligere arrangementer

Her kan du læse om Fredericia Kunstforenings tidligere arrangementer.

Klik på billedet for at se mere.

kunstudlodning
Generalforsamling 2018
Per Kirkeby
Foredrag om Per Kirkeby 2018

Arrangementer tidligere år

img-generalforsamling-apr2017
Generalforsamling 2017
Udflugt 2017
CLAY 2017
Kunstwerk Carlshütte 2016
Sommerudflugt 2015
Sommerudflugt 2014

Generalforsamling 22/2 2018

Fredericia Kunstforening afholdte generalforsamling torsdag den 22. februar kl 19.30 i Kongensgade 111, Fredericia.

Klik på billedet til højre for at gå til dagsordenen for generalforsamlingen.

Efter generalforsamlingen var der er udlodning af de indkøbte kunstværker fra 2017.
2/3 af værkerne blev udtrukket blandt de fremmødte til generalforsamlingen,
1/3 af værkerne blev udtrukket blandt alle medlemmer.

På billederne herunder kan du se billeder fra generalforsamlingen og udlodningen.

Per Kirkeby - Nordens moderne romantiker

21. februar 2018 kl. 19.00 – 21.00
Kongensgade 111, Fredericia

Per Kirkeby er en af Skandinaviens mest indflydelsesrige kunstnere. Især raderingen har igennem hele hans kunstneriske karriere spillet en væsentlig rolle for ham. Igennem mere end 50 år har Kirkeby eksperimenteret med denne specifikke grafiske teknik. Han har lavet raderinger i alle mulige størrelser, afprøvet mange forskellige raderingsvarianter og bearbejdet gamle plader på ny. Under hans ekspeditioner til Grønland, Færøerne, Island og Norge hørte trykplader til den uddannede geologs faste rejseinventar.

Lucas Haberkorn, Kirkeby-ekspert og museumsinspektør på Museum Jorn i Silkeborg, fortæller denne aften om Per Kirkebys intense arbejde med raderingerne og introducerer til Per Kirkeby udstillingen der vises på Fredericia Kunstforening.

Generalforsamling 2017

Fredericia Kunstforening afholdt generalforsamling torsdag d. 27 april kl 19.00 i Kongensgade 111.

Efter generalforsamlingen var der kaffe/the og udlodning af de indkøbte kunstværker.

2/3 af gevinsterne blev udtrukket blandt de fremmødte og 1/3 blev udtrukket blandt alle medlemmer.

Billeder fra generalforsamlingen.

Udflugt 2017

Turen går til Christiansborg og Borup skulpturpark.

Kunstforening har reserveret rundvisning i Repræsentationslokaler med gobeliner på Christiansborg, søndag, den 07/05 kl. 11.15. Samt en tur på egen hånd i Det kongelig festkøkken, Ruinerne under Christiansborg og De kongelige stalde.

Medlemmer tilmelder sig kun efter indbetaling kr. 350,- på konto 0757 3225616433 i Middelfart Sparekasse. Der ialt er 50 plads og det er først til mølle princippet.

Tilmelding er registreret, når betalingen er registreret på kontoen. Husk tydeligt navn på indbetaler.Tilmeldingen er bindende.

FRIST for tilmelding: 23. April eller til der er udsolgt.

Program:

• Afgang fra Fredericia Banegård kl 8:00
  • Ankomst til Christiansborg ca.kl. 10:30
  • Rundvisning: kl 11:15-12:45
  • Frokost: kl. 12:45-13:30
  • Afgang mod Borup kl. 13:30
  • Rundvisning ca.kl. 14:45
  • Afgang mod Fredericia ca.kl. 15:30
  • Ankomst til Fredericia omkring kl. 17:30

Vi medbringer selv vores madpakker

Foreningen er vært for en kop kaffe og lidt sødt senere på dagen

Spørgsmål kan stilles til

Poul Jakobsen: pbj@proeng.dk og tlf. 24241183
Vagn Sørensen: vs@lillebælterhverv.dk og tlf. 20283819
Elisabeth Boch: elbo@ibc.dk og tlf. 22621482

CLAY 2017

Kunstwerk Carlshütte 2016

Billeder fra en fantastisk Kunstforeningens årlige sommerudflugt til Kunstwerk Carlshütte lige uden for Rendsburg i Tyskland

Sommerudflugt 2015

Sommerudflugten med bus søndag den 31. maj 2015 gik til Esbjerg.

64 medlemmer deltog, og første stop var University College Vest, hvor vi skulle opleve Esbjerg Evangeliet malet af Erik Hagens. Kunstneren bruger bibelhistorien som påskud til at male det nutidige, danske samfund – og den by, Esbjerg, der lægger væg og rum til værket, som er 40 meter langt. Rundvisning ved Flemming Rendbo.

Herefter besøgte vi Rene Holm i hans atelier.

Turen sluttede i Hjerting med Svend Wiigs skulptur Mennesker ved havet.

Sommerudflugt 2014

Til Jyske Bank i Silkeborg – Vindelev Kirke – Jelling Bogtrykkeri søndag den 29. juni 2o14.

55 deltog i udflugten, der besøgte Jyske Banks store kunstsamling i Silkeborg. 3 ansatte var mødt frem forat fortælle om bankens kunstskatte og så lidt om deres pengepolitik.

Vi blev vist rundt i de forskellige afdelinger og kontorer, og overalt var der god kunst. Flere værker af AsgerJorn, Hans Tyrrestrup, Jørgen Haugen Sørensen, Poul Janus Ipsen, Per Arnoldi, Tom Krøjer m.fl.

Næste stop var Vindelev Kirke for at se altertavlen, malet af Knud Nielsen. Sjældent har vi set en altertavle så farverig. Udover tavlens 3 fløje kunne de 2 yderste vendes, så andre motiver kom frem, en stor oplevelse i et smukt kirkerum.

Kage (hjemmebagt) og kaffepause blev holdt ved bussen i smukt vejr.

Sidste stop var Jelling Bogtrykkeri, hvor grundlægger Conny Bæk Hansen og sønnen fortalte og viste rundt.
Også her havde Knud Nielsen sat sig nogle tydelige spor på vægge og skydedøre. Trykkeriet har i mange årlavet kunsttryk og bøger for mange kunstnere, som altid var med til trykstart for at godkende farver osv. De blev altid bedt om at sætte deres signatur på væggene i et mødelokale. Et festligt påfund.