November

Simone Aaberg Kærn

Simone Aaberg Kærn er uddannet på Kunstakademiet i København og på Goldsmiths College i London.

Simone er kunstner og pilot og har brugt flyvningen i sin kunst.

Hun arbejder med flyvningen som en metafor for individuel frihed og luftrummet som ubegrænset af politiske grænser.
Hendes hidtil mest markante projekt var flyvningen til Afghanistan: Hun fløj sin 40 år gamle Piper Colt fra Lille Skensved til Kabul i Afghanistan for at finde en ung kvinde, hvis højeste ønske var at blive pilot.

Tidligere havde hun lavet tv-dokumentarserien Sisters in the sky – en roadmovie fra luften, hvor hun med Stine Kirstein fløj rundt i USA og mødtes med kvindelige piloter fra Anden Verdenskrig.
Serien vistes på DR2 i 1999.

Simone har bl.a. udstillet sine værker ved Biennalen i Venedig i 1999, Open Sky Malmø Kunsthal i 2006 og Kunstmuseet i Thun i Schweiz.

Hun er kendt for et portræt af Anders Fogh Rasmussen til Folketingets portrætsamling.

Kåret som årets kunstner i Danmark 1997.

Udstillingen Krigens Ansigt er udviklet i samarbejde med AFPAF.


September

Susanne Thea & Joan Artigas Planas

Susanne Thea · Født i 1954

Susanne Thea er uddannet i Australien og i Danmark, men hendes sande læremestre er de klassiske kunstnere til hvilke hun dedikerer sine værker. Susanne Thea gør sig fri for at blive fanget i en stil men har sit helt eget unikke og finurlige billedsprog hvor humor og erotik overlever i selv de mest dramatiske kampscener.

Parafrase over Bayeuxtapetet er en billedfrise bestående af 90 kobberætsninger som Susanne Thea har arbejdet på i mere end 3 år. Ætsningerne måler 20x80 cm, og den samlede længde er mere end 70 m, svarende til længden på det originale Bayeux-tapet.


Joan Artigas Planas · Født 1960, Barcelona Spanien

Begavet balancekunst fra Barcelona. Altid dygtigt balancerende mellem klumpen eller soklen og figuren, viser Artigasplanas os, med et enkelt greb, nonchalant, hvad det hele drejer sig om i skulpturens verden. Altings forhold til hinanden! “Mine skulpturer er en blanding af figurativ og abstrakt kunst. Grundlæggende arbejder jeg med to materialer, bronze og stål. Mine kvindelige figurer reprænseterer ræstinder, saberinder eller fantastiske væsner placeret i fastfrosne øjeblikke” Joan Artigas Planas.

Skulpturerne er udlånt fra, Gallerie RASMUS Odense.


April

Kirstine Roepstorff

Uddannet i København 1994 – 2001.

Kirstine Roepstorff bor og arbejder i Berlin. Hun laver collager med politisk slagkraft. Hun genbruger materialer, billeder, tekst ja hvad som helst, stjæler med arme og ben, som hun siger, klipper og klistre for at sætte det sammen til hendes eget univers til værker der nutidige.

"I mit billedsprog betjener jeg mig af tidens tegn, som folk om 100 år næppe vil kunne genkende, fordi jeg refererer til mennesker og begivenheder som man ikke vil huske til den tid."

Kirstine Roepstorff deltog i Danmarks Radio konkurrence Vores Kunst, er i stald på gallerier i Berlin, New York og København.


Februar

Indigo Richards

Født 1966 på Ibiza.

Indigo Richards, som er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi 1988-1993, har en lang række udstillinger og udsmykninger bag sig i både ind –og udland. Hun spænder vidt fra det abstrakte til den figurative form. Hun begyndte tidligt at arbejde med akrylfarver med en akvarelagtig teknik, men savnede at få mere dybde og karakter i akryl malingen. Derfor blev vandet det levende element i den lidt “døde” akrylfarve, der så blev det fascinerende element, og hun optages af, hvad maling og vand kan give af modspil under maleprocessen.

Indenfor de seneste 3 år har hun arbejdet mest i et figurativt og fortællende billedsprog med især dagligdagens portrætter, hvor målet har været at formidle det indre “nøgne” portræt og stemning.

www.indigo-r.dk

                                 Copyright © Fredericia Kunstforening