Marie Repten

Fernisering fredag 2. september. Sidste udstillingsdag var  søndag 18. september.

Marie Retpen (f. 1978) er uddannet ved Danmarks Designskole, 1999-2000, Glasskolen i Kosta, Sverige, 2000-2003, samt Royal College of Art, London, 2006-2008.
Hun har i de seneste år deltaget i flere udstillinger. Hendes egentlige gennembrud kom dog i 2012, dels med hendes deltagelse i European Glass Context i kategorien New Talent og især med hendes første soloudstilling i København kaldet Alice i Eventyrland.

Det karakteristiske ved Maries arbejde er de delvist genkendelige, delvist deformerede objekter, fremstillet af forsølvet glas. Objekterne synes ligesom at nedbrydes og kollapse foran vores øjne
En del af hendes arbejde er store skulpturelle objekter som Terminator, en serie formblæste og forsølvede figurer med bøjninger og buler i midten. Skulpturerne fremstå som levende, tvetydige skabninger med menneskelige udtryk i kombination med et robot-agtigt ydre. Skulpturerne skal ses som en fortolkning af de menneskelige robotter i James Camerons film ”Terminator”.
Marie har eksperimenteret med kombination af 3D printede keramiske forme og det blæste glas. Denne teknik tillader skabelsen af komplicerede og detaljerede forme, hvor hver form varierer fra de andre ved hjælp af enkelte midler. Det er en kobling mellem et gammelt håndværk med den nyeste teknologi og det maskinskabte og det menneskeskabte.
Resultatet af disse eksperimenter er skulpturelle objekter fra serien ”Ny dansk Flora og andre vildskud.” De er lavet af mørke, uigennemsigtigt glas, der fremhæver den rige overfladestruktur og taktilt ligner keramik. Deres form, minder om organiske vækster, der understreger, at glasset ikke er et fast, statisk materiale. Kunstneren kommenterer sine hensigter med serien "De objekter er efterligninger af naturens formsprog og vækst. Ligesom planter; de bevæger sig mellem det forudbestemte på den ene side og på den anden indflydelse af eksterne elementer, der bidrager til en mere differentieret og 'random' udtryk."

Læs pressemeddelelseBilleder fra udstillingen


 

 

                                 Copyright © Fredericia Kunstforening