Kommende udstillinger

Nuværende og kommende udstillinger

Her kan du læse om Fredericia Kunstforenings nuværende og kommende udstillinger.

Klik på billedet for at se mere.           
Klik på pilen, som kommer frem nederst i højre hjørne, for at komme tilbage til toppen.

Kirsten Klein Jette Bang
Kirsten Klein & Jette Bang
kaare norge
Kaare Norge
inge kjaer
Inge Kjær
Leif Mosevang
Leif Mosevang

Kirsten Klein & Jette Bang

Fernisering fredag den 4. maj 2018, kl 17:00
Sidste udstillingsdag søndag den 20. maj 2018

To fotografer – to syn på menneskets land
 
Der er mere end en generation mellem Jette Bang (1914-1964) og Kirsten Kleins (f. 1945) fotografiske virke på Grønland. Et tidsrum, hvor landet og dets “motiver” på en og samme tid både har undergået massive forandringer og samtidig er forblevet uforandrede. Byerne, bygderne og levevilkårene i Grønland, som Kirsten Klein besøgte i 2012, er i dag vidt fra dem, Jette Bang dokumenterede i 1940-erne, 50-erne og 60-erne.
Den grønlandske natur fremstår derimod uforanderlig, omend konsekvenserne af klimaforandringerne bliver tydeligere år for år.
 
Kirsten Klein er dansk fotograf, uddannet som portræt- og museumsfotograf i 1966.
 
Jette Bang er uddannet fotograf og har især gjort sig bemærket med sine mange dokumentarfilm om Grønland.
 

 

Kaare Norge

Fernisering fredag den 17. august 2018 kl 17.
Sidste udstillingsdag søndag den 2. september 2018

Kaare Norge behøver ingen præsentation som klassisk guitarist og komponist, men ikke alle ved, at han sideløbende med sin musikalske karriere også er en engageret billedkunstner. Kaare Norge har dyrket maleriet i de sidste 20 år. Siden Kaare Norges fokus og passion omkring maleriet opstod, har han vist, at han besidder de egenskaber, som er med til at skabe en dygtig kunstner. Han er nærværende, nysgerrig, iagttagende og formår at få oprigtighed ind i sine landskabsmalerier.

Det er udelukkende oliemalerier, og teknikken er med spartel som giver denne lidt rustikke struktur i hans arbejder. Efter ferniseringen kan Kåre Norge endvidere opleves i koncert på Tøjhuset i Fredericia.

Inge Kjær

Fernisering fredag den 28. september 2018 kl 17.
Sidste udstillingsdag søndag den 14. oktober 2018

Inge Kjær f.1954 debuterede på Kunstnernes Sommerudstilling og Provinsens censurerede udstilling i 1980-81, og har siden haft en omfattende udstillingspraksis. Hun er bedst kendt for sine billeder og skulpturelle former lavet med naturen som grundlag, både hvad angår materialer og tilblivelsesproces.

Jeg er ikke i tvivl om, at der er en overordnet sammenhæng i alt hvad jeg laver, og hvis jeg skulle beskrive udstillingens samlede udtryk, ville jeg sige: det handler om liv på et meget tidligt grundlæggende niveau, en ny begyndelse.” citat Inge Kjær

Leif Mosevang

Fernisering fredag den 9. november 2018 kl 17.
Sidste udstillingsdag søndag den 25. november 2018

Leif Mosevang f.1934 uddannet fra Kunsthåndværkeskolen i Købehavn som reklametegner, men fik sin egentlige kunstneriske uddannelse på kunstakademiet i Oslo.

Som den fremragende kolorist Leif Mosevang er, formår han at forene situations- og oplevelsesskildringerne i meget klangfulde udtryk. Hans indre trang til hele tiden at beskrive sine oplevelser, drømme og fantasier i farve sætter ham i slægtskab med ekspressionismens udøvere som fx Emil Nolde.
I mange af Leif Mosevangs billeder, der ofte er i meget store formater, ses landskabsscener omskrevet med stærke rå farver.