Kommende arrangementer

Hvert år afholder Fredericia Kunstforening en række arrangementer som vore medlemmer kan deltage i.

Her kan blandt andet nævnes den årlige sommerudflugt, samt den årlige generalforsamling hvor foreningen trækker lod om en række kunstværker og andet materiale, som er købt fra udstillingerne ind i det forgangne år.

Klik på billedet for at se mere.

Foredrag med Lars Dybdahl

Foredrag med Lars Dybdahl, forskningschef ved Designmuseum Danmark.

7. oktober 2019, kl. 19.00, Fredericia Bibliotek, Prinsessegade 27.
Alle medlemmer af Fredericia Kunstforening er inviteret til at komme gratis med til foredrag. ‬
‪ ‬
Sidste frist søndag d.6. oktober.‬

Om foredraget:
Dansk Design Nu
Forskningschef stiller skarpt på dansk designikoner
Forskningschef fra Danmarks Designcenter, Lars Dybdahl stiller skarpt på dansk design og fortæller om de designs der har vist sig levedygtige i den globale designhistorie: Fra de første skelsættende musselmalede porcelænsstel i 1700-tallet til nutidens taburetter i samtalekøkkenet.
Foredraget kaster lys over udviklingen på hele designfeltet i Danmark siden årtusindskiftet.
Fra nye generationers frembrud i tiden omkring 2000 til den aktuelle mangfoldighed af designere og kunsthåndværkere, af tendenser og stilpositioner, fra retro og New Nordic over organisk og ekspressivt design til minimalisme, hightech, konceptuelt design og bæredygtighed.

Foredraget kommer bredt rundt om begrebet design med ikoniske eksempler fra udstillingen Dansk design nu på Designmuseum Danmark.

Lars Dybdahl er designforsker og forfatter. Blandt andet har han skrevet bogen Det danske møbelboom (2017), og redigeret bøgerne 101 Danske designikoner (2014) og Dansk design nu (2016).