Udtalelser fra tidligere udstillere

Her kan du læse udtalelser fra kunstnere, som har udstillet hos Fredericia Kunstforening.

Klik på pilen, som kommer frem nederst i højre hjørne, for at komme tilbage til toppen.

“The Final Task”

Jeg er bestemt tilfreds med udstillingsresultatet og Signe og jeg havde en god fredag/lørdag i jeres smukke by, som jo er en sand arkitektonisk perle, når man går lidt på opdagelse.

Jeg har stor respekt for det ganske omfattende arbejde, I som frivillige kunstsinteresserede gør for byen. Det synes jeg godt, I kan være stolte af.

Peter Ravn

Billedkunstner

IMG_1848_Original

I forbindelse med min udstilling på Trapholt sidste år, blev jeg spurt om en visning i Fredericia kunstforening var af interesse.
Jeg takkede ja og har netop lige afsluttet showet.
Kunstforeningen har store ambitioner, store udstillingssale og 'højt til loftet' !
Gode og velmenende medlemmer af foreningen tager imod og hjælper tillige med udpakning og ophængning !
Forhold som transport af arbejder, ophold og en stor hjælp med ophængning er bare nogle af de aktiver, som foreningen stiller op med.
I det hele taget en stor og god oplevelse !
Jeg håber at foreningen vil holde den kunstfaglige fane højt, også i tiden fremover.
Herfra skal lyde et stort TAK !

Michael Geertsen

Keramiker

Lars Tholander

Efter Fredericia Kunstforenings besøg i Kunstkolonien Augustenborg i 2019 (KunstVærket, KunstPunkt og Augustiana) blev undertegnede inviteret til at udstille i Fredericia. 

Efter en COVI-19 udsættelse fik Fredericia Kunstforening afhentet mine værker på Petersen Tegl, 9 store stentøjs krukker, i Broager og 30 malerier i kunstVærket i Augustenborg. Dagen efter stod et større kompetent ophængningshold fra kunstforeningen klar til at klargøre udstillingen efter min kuratering. 
Jeg oplevede en stor professionel organiseret forening hvor kommunikation til omverdenen var sat i højsædet.
Udstilling startede d. 21. 08. 2020. 
Ferniseringen blev delt i 2 store hold pga. COVID-19.

Det var en flot besøgt udstilling som høstede store fine anmeldelser.
Jeg kan kun anbefale kollegaer at udstille i denne store forening hvor transport, forsikring og hjælpsomheden er på plads.

Lars Tholander

Illustrator og formgiver, formand for KunstVærket Augustenborg.

Carsten Frank, kunstner

I 2018 var jeg så priviligeret, at deltage i den kæmpestore censurerede Nort Art udstilling i Rendsburg, Tyskland. Efterfølgende, og på den baggrund, fik jeg en invitation fra Fredericia Kunstforening som ønskede mig som udstiller et års tid senere - i november 2019.
Det takkede jeg ja til, og det har jeg bestemt ikke fortrudt.
Fredericia Kunstforening er en af landets store og velrenomerede af slagsen.
Jeg har oplevet fint samarbejde og velvilje hele vejen igennem.
Sammen fik vi lavet et fint katalog, der var ingen problemer med afhentning af værker hos mig i atelieret i Silkeborg, ligesom værkerne blev leveret tilbage igen, efter endt udstilling. Foreningen er vant til at håndtere kunstnere og betydelige udstillinger, og man tager det derfor også for givet, at værkerne f.eks. er forsikret under hele udstillingsforløbet. Man råder over dejlige højloftede lokaler - 2 faktisk, som giver flexibillitet og flere muligheder. Det frivillige personale mærkede jeg var interesserede og kompetente, ja faktisk oplevede jeg professionel hjælp. Der blev reklameret fint lokalt, og der var god kontakt til pressen.
Der var betydeligt mange besøgende til fernisering (jeg har fået oplyst mellem 150 og 200)
Oveni oplevede jeg et OK salg, og også foreningen købte af min kunst.
Det er ikke så mærkeligt, at gode og anerkendte kunstnere takker ja til at udstille i Fredericia Kunstforening, og det er jo fremadrettet en selvforstærkende effekt.
Tak for en fin oplevelse.

Carsten Frank

Billedkunstner

592626_480_370_90_0_4747_3280_2

Det er en anbefalelsesværdig behagelig anderledes oplevelse at udstille ved FKF .. 
Lokalerne i Kongensgade 111 er store og har din egen rå charme, vægge der kan skille rummet og rigeligt med podier til skulps og lignende.
Fredericia har ikke eget kunstmuseum eller lignende og ingen nævneværdige gallerier, så der kan let komme ekstra positiv fokus på eventen, når kunstforeningen præsenterer deres udstilling til byen.
At udstille med Fredericia Kunstforening er at ‘få Fredericia foræret’ som kunstner. En direkte kontakt til den meget specielle, charmerende rå og anderledes by. Medlemmerne er søde og dygtige og engagerede, så ting flyder let og smertefrit. Foreningen og ‘personalet’ er ikke specielt salgsorienteret, hvilket er en fordel for en afslappet beskuer oplevelse og en mindre ulempe hvis det er salg og omsætning, kunstneren har for øje. En udstilling der, er kunstnerens præsentation til byen, en velkommen mulighed for at vise hvad du formår og fange byens opmærksomhed til videre samarbejde og aktion.

Jeg giver foreningen flere dybe buks, et stort smil og et tusind taks, for et dejligt flydende samarbejde, et godt resultat og en superflot udstilling.

Med højagtelse og de varmeste anbefalinger.

Jacob Herskind

Autodidakt kunstner

anni

Her fra Heerup Museum skal lyde en stor tak for et fantastisk samarbejde med Fredericia Kunstforening.
Det har været dejligt at opleve den begejstring, hvormed I har taget imod Heerups værker udlånt af museet og det var en fornøjelse at deltage i foreningens arrangementer.
Takket være ikke mindst en effektiv og venlig bestyrelse har alt fungeret upåklageligt og vi har følt os meget velkomne.
Jeg fortæller gerne videre om det gode samarbejde og håber I også fremover kan holde fast i at bringe professionel kunsts tæt på foreningens medlemmer og andre der finder vejen forbi udstillingerne.
Jeg håber naturligvis også at udstillingen med Henry Heerups kunst i Fredericia har givet lyst til at se og at mange vil lægge vejen forbi Heerup Museum i årene fremover.

Anni Lave Nielsen

Museumsleder

Soeren dujo arbejder

Jeg er meget imponeret over Fredericia kunstforenings håndtering af udstillingen som jeg og Kåre Norge deltog i.
Udstillingen fremstod harmonisk og klar i de fantastiske lyse lokaler i Kongensgade 111. Jeg synes ikke at mine skulpturer har været præsenteret smukkere end det skete her, og jeg har dog været med i kunstudstillinger i 12 år.

Ferniseringen var særdeles godt besøgt, så reklamearbejdet har været i orden. Maden vi fik gjorde det hele perfekt.
Logistikken omkring levering og aflevering af kunsten var også upåklagelig.

Alt i alt en meget dejlig oplevelse at arbejde sammen med Fredericia Kunstforening. Det gør jeg gerne igen.
Og tak til alle de fantastisk engagerede medarbejdere som vi var så heldige at møde.

Søren Dujo Løvstrøm

Billedhugger

IMG_2170

I 2017 lavede jeg en stor udstilling i Fredericia, med skulpturer overalt i byen og en masse skulpturer i Ridehusets store sal. Udstillingen indbefattede over 1o tons store skulpturer, der skulle håndteres korrekt og mange mindre skulpturer skulle opstilles i selve Ridehuset, deriblandt den 60 meter lange ” 550+1”, der skulle samles af flere hundrede dele. Jeg var selv involveret i et andet større projekt, så kunstforeningen måtte selv stå for den komplicerede opgave at opstille hele udstillingen.

Kunstforeningens klarede denne opgave til perfektion. Hele udstillingen var disponeret med en fin nænsomhed og respekt og kunstværkerne fik den plads og det rum som de fortjente. I udstillingsperioden fik de oven i købet solgt en masse skulpturer.

Så jeg tager hatten af for Fredericia kunstforening og kan varmt anbefale at udstille hos de engagerede, kunstelskende mennesker.

Jens Galschiøt

Billedhugger

23472696_10215499217140529_4063970954804926230_n

Store lyse lokaler, velorganiseret forening.
Ægte glæde til billedkunst.
Ja, ganske kort -
respekt.
For mig er det en af de bedste
oplevelser jeg har haft med udstillinger.

Erik Clausen

Billedkunstner

03

Som kunstner, har jeg tidligere udstillet en del hos diverse Danske kunstforeninger, og siden kom mange galleri udstillinger til, messer i udlandet og deltagelse på Museums udstillinger, og interessen og overskuddet for at udstille hos kunstforeninger blev mindre.

Da jeg blev inviteret til at udstille hos Fredericia Kunst forening, og så deres fine udstillings lokaler, sagde jeg ja tak til en mindre solo ophængning. Da jeg ankom, blev jeg positiv overrasket over den fine ophængning, og flotte præsentation af værkerne, og ikke mindst den venlige modtagelse af den frivillige og hjælpsomme gruppe af medlemmer.
Så helt fra invitationen, til afhentning, ophængning og returnering af værkerne, har alt levet op til mine forventninger.

René Holm

The Magnificent Seven

jan_med-_fugl-1024x832

Jeg vil hermed anbefale Fredericia Kunstforening. Afholdte en stor separatudstilling i deres fremragende lokaler, Kongensgade 111, i september 2014. Rummene er velegnede til store formater. Samarbejdet var helt igennem professionelt og meget tilfredsstillinde.
Efter et langt udstillingsaktivt kunstnerliv vil jeg betegne Fredericia Kunstforening som en af de bedste i landet.
www.jan-jen-sen.dk

Jan Jensen

Billedkunstner

Leif-Sylvester

Jeg er 100% enig i hvad Jan Jensen skriver om Fredericia kunstforening.

Der ud over vil jeg tilføje, en super transport af mine værker begge veje og jeg blev glædeligt overrasket da jeg efter lidt fejl kørsel troppede op til ferniseringen og så en gennemført flot ophængning, både af billeder og skulpturer og blev endnu mere overrasket over det fantastiske fremmøde af ferniseringsgæster, det var en god oplevelse som man ikke kommer ud for alle vegne og da jeg der foruden solgte godt, kan jeg varmt anbefale Fredericia kunstforening.

Leif Sylvester

Billedkunstner og skulptør