Kommende udstillinger

Nuværende og kommende udstillinger

Her kan du læse om Fredericia Kunstforenings nuværende og kommende udstillinger.

Klik på billedet for at se mere.           
Klik på pilen, som kommer frem nederst i højre hjørne, for at komme tilbage til toppen.

kaare norge
Kaare Norge og Søren Dujo
inge kjaer
Inge Kjær
Leif Mosevang
Leif Mosevang

Kaare Norge og Søren Dujo

Fernisering fredag den 17. august 2018 kl 17.
Sidste udstillingsdag søndag den 2. september 2018

Kaare Norge (1963)
Kaare Norge behøver ingen præsentation som klassisk guitarist og komponist, men ikke alle ved, at han sideløbende med sin musikalske karriere også er en engageret billedkunstner. Kaare Norge har dyrket maleriet i de sidste 20 år. Siden Kaare Norges fokus og passion omkring maleriet opstod, har han vist, at han besidder de egenskaber, som er med til at skabe en dygtig kunstner. Han er nærværende, nysgerrig, iagttagende og formår at få oprigtighed ind i sine landskabsmalerier.
Det er udelukkende oliemalerier, og teknikken er med spartel som giver denne lidt rustikke struktur i hans arbejder.

Efter ferniseringen kan Kaare Norge endvidere opleves i koncert på Tøjhuset i Fredericia.

Søren Dujo Løvstrøm (1948)
Multikunstneren Søren Dujo arbejder i dag især med bronze skulpturer. Sørens skulpturer er langt hen ad vejen menneskeskildringer, hvor der er lagt vægt på livets skønhed, glæde, små fortællinger og en rimelig korrekt gengivelse af menneskekroppen. Det er Sørens oprigtige ønske at bringe lys og glæde ind i de rum, hvor hans værker stilles op.
Bronze skulpturerne støbes ved cire perdue metoden. Cire perdue (væk med voksen) indebærer at alle skulpturer skabes i voks. Voksen støbes ind i en gibsform og erstattes med bronze eller glas. For at få resultatet ud, brydes formen. Sørens kunst er således ægte unika.
Søren Dujo’s baggrund for skulpturens formforståelse ligger i akvarel og olie maleri. Han har modtaget mange års inspirerende undervisning af kunstmaler og tegner Peter Skjøtt i Aalborg og Kunstakademiet i Århus og har i mere end 30 år arbejdet løbende med tegning og maling.  – Med tiden får man en dyb indsigt i hvordan ting ser ud og er sat sammen. –
Søren har leveret maleri og skulpturer til danske og oversøiske kunder, virksomheder og i perioder erstattet gamle altertavle billeder med nye farverige “lysende billeder”.
Søren driver sammen med sin kone Agnethe Dujo “KUNSTværkstedet-dujo”, hvor de råder over alt nødvendigt udstyr til skulpturfremstilling, maleri og Art Quilt.

Søren afholder løbende kurser i bronzestøbning.
Søren er uddannet elektronikmekaniker og biolog. Han har endvidere en voksen pædagogisk uddannelse inden for undervisning og design.

Inge Kjær

Fernisering fredag den 28. september 2018 kl 17.
Sidste udstillingsdag søndag den 14. oktober 2018

Inge Kjær f.1954 debuterede på Kunstnernes Sommerudstilling og Provinsens censurerede udstilling i 1980-81, og har siden haft en omfattende udstillingspraksis. Hun er bedst kendt for sine billeder og skulpturelle former lavet med naturen som grundlag, både hvad angår materialer og tilblivelsesproces.

Jeg er ikke i tvivl om, at der er en overordnet sammenhæng i alt hvad jeg laver, og hvis jeg skulle beskrive udstillingens samlede udtryk, ville jeg sige: det handler om liv på et meget tidligt grundlæggende niveau, en ny begyndelse.” citat Inge Kjær

Leif Mosevang

Fernisering fredag den 9. november 2018 kl 17.
Sidste udstillingsdag søndag den 25. november 2018

Leif Mosevang f.1934 uddannet fra Kunsthåndværkeskolen i Købehavn som reklametegner, men fik sin egentlige kunstneriske uddannelse på kunstakademiet i Oslo.

Som den fremragende kolorist Leif Mosevang er, formår han at forene situations- og oplevelsesskildringerne i meget klangfulde udtryk. Hans indre trang til hele tiden at beskrive sine oplevelser, drømme og fantasier i farve sætter ham i slægtskab med ekspressionismens udøvere som fx Emil Nolde.
I mange af Leif Mosevangs billeder, der ofte er i meget store formater, ses landskabsscener omskrevet med stærke rå farver.