Kommende udstillinger

Nuværende og kommende udstillinger

Her kan du læse om Fredericia Kunstforenings nuværende og kommende udstillinger.

Klik på billedet for at se mere.

untitled
Tine Hind
Carsten Frank

Marcellus Hoornweg

Fernisering fredag 23. august, kl. 17.00 Kulturcenter, Kongensgade 111, Fredericia
Udstillingen kan ses i perioden 23. august til og med den 8. september 2019.

Store sal:
Marcellus Hoornweg
Født 1950 i Hoogvliet (Holland)

Allerede som barn var Marcellus imponeret af de gamle malere som Rembrandt, Rubens, Titien m.fl. Han tegnede meget, og de gamle mestre var hans gode eksempler.
Selve malerkarrieren begyndte i Fredericia i 70`erne, men i 1980 tog Marcellus tilbage til Holland og studerede Rembrandts og Rubens malerier.
I 2013 modtog han en ridderorden for sin billedkunst.
I dag laver han mange former for malerier. Det kan være at male på paneler, gavlmalerier og andre udsmykninger. De gamle mestre er dog stadig hans højeste prioritet.

Lille sal:
Studerende fra Aarhus Kunstakademi

Lotte Neupart
Født 1970, afgænger fra fagskolen på Århus Kunstakademi 2019.

“Jeg arbejder primært med klassisk oliemaleri.
Mine motiver er enkle. Jeg bruger ofte opstillinger af ting som indgår i hverdagen og som i sig selv ikke er noget særligt, men de er gode som maleriske objekter.
I samspil med farver skabes et helt særligt univers. Det der optager mig mest er farver og jeg finder stor glæde ved at udtrykke mig koloristisk.
I nogle af værkerne er motiverne reduceret til rene former. Jeg forsøger at give det klassiske stilleben et nutidigt udtryk med store rene og nænsomt afstemte farveflader.”

Manja Haimes
Født 1971 afgænger fra fagskolen på Århus Kunstakademi 2019.

“Udgangspunktet for mit arbejde er teksten af kunstneren Immanuel Ibsen om ”Maleriets ukendte selvfølgeligheder”.
Jeg er meget inspireret af Immanuel Ibsens grundtanker om maleriets elementer og hans gengivelse af disse tanker i sine malerier.
I mit seneste projekt tager jeg afsæt i et specifikt billede af Immanuel Ibsen (Opstilling med appelsiner, 1937).
Her har jeg omsat det figurative billede til geometriske former og linjer. Mit farvevalg tager nøje udgangspunkt i det føromtalte billede.
Valget af materialer er baseret på simple grundbestanddele fra maleriet; papir, rå lærred, masonitplade, trælister og akryl.”

Anne-Mette Tange Veien
Født 1968 afgænger fra fagskolen på Århus Kunstakademi 2019.

“Tematisk arbejder jeg hovedsagelig med menneskelige eksistentielle dilemmaer og menneskets forhold til naturen. Jeg er meget optaget af naturen som motivverden.
Jeg arbejder i forskellige materialer som tegning, foto, grafik, collage og ler. Jeg bruger ofte tekst i mine værker, da jeg finder meget inspiration i litteraturen.
Udtrykkene varierer meget i mine værker, da jeg hele tiden eksperimenter med forskellige materialer og prøver at blande dem.
Jeg undersøger f.eks. hvad der sker når jeg blander træsnit og linoleumsnit, hvad sker der når jeg trykker med halen fra en afdød hest.”

Behnaz Assefy
Født 1966 afgænger fra fagskolen på Århus Kunstakademi 2019.

“Maleri for mig er udtrykt af ideer og følelser i et todimensionelt visuelt sprog. Elementerne i dette sprog – dets figurer, linjer, farver, toner og teksturer – bruges på forskellige måder til at frembringe følelser, volumen, rum, bevægelse og lys på en flad overflade.
Jeg eksperimenterer konstant med farver, flader og former ved hjælp af enkle redskaber, som giver tre-dimensionelle effekter til mine malerier.
Jeg benytter mig af geometriske og organiske former. Mit billedsprog er stramt komponeret med felter i rene farver, og jeg dyrker farvernes toner.”

Som led i Kulturnatten 2019 har Fredericia kunstforening valgt at have længere åbningstid fredag den 30. AUG fra 14 – 22.
Her er alle velkomne til at besøge vores udstilling.
Udstillingen åbner officielt fredag den 23. AUG kl 17 :00, hvor der traditionen tro er fernisering.
Har du lyst til at vide mere så tjek også vores facebookside og instagram.

Tine Hind

Fernisering fredag 27. september, kl. 17.00 Kulturcenter, Kongensgade 111, Fredericia
Udstillingen kan ses i perioden 27. september til og med den 13. oktober 2019.

Tine Hind f.1953
Uddannet ved Rijks Akademi, Holland, Aarhus Kunstakademi, Stats Akademi, Poznan, Polen

Tine Hind er kendt af mange for sine grafiske billeder udført med ekspressive streger, der på fornem vis illustrerer hendes evne til at iagttage mennesker. Kunstneren kalder nogle af sine billeder for “eksperimenter”, hvor hun forener ustyrlige materialer i blandform med figurativ tegning på lærred i et forsøg på at give helt slip og være villig til at overgive sig.

Carsten Frank

Fernisering fredag 8. november, kl. 17.00 Kulturcenter, Kongensgade 111, Fredericia
Udstillingen kan ses i perioden 8.november til og med den 24. november 2019.

Carsten Frank f.1954.
Autodidakt kunstner med studier i kunsthistorie 1978-80. Han har endvidere været involveret i film og design 1983-90. Bor og arbejder i både Andalusien og Silkeborg.

Der er smæld i farverne i hans billeder. Farven, og hvordan farver påvirker hinanden, er sammen med nogle overvejelser over komposition og beskæring måske nok det egentlige anliggende for  nogle af Carsten Franks billeder. Landskabet har været der hele tiden, men han maler også billeder, hvor han tager kampen op mod det brutale, tingsliggjorte, narcissistiske og udbrændte i vor moderne civilisation. Forfærdeligt, men med håb!