Kommende udstillinger

Nuværende og kommende udstillinger

Her kan du læse om Fredericia Kunstforenings nuværende og kommende udstillinger.

Klik på billedet for at se mere.           
Klik på pilen, som kommer frem nederst i højre hjørne, for at komme tilbage til toppen.

2022

Jan Klein
Jan Klein
Katherine Scrivens Eje.
Katherine Scrivens Eje
Knud Nielsen
Knud Nielsen
Ole Hedeager
Ole Hedeager
2013-11-30 04.23.46 copy 3-kopi
Udsat til 2023 - Thomas Kluge

Jan Klein

Fernisering fredag den 6. maj kl. 17.00 Kulturcenter, Kongensgade 111, Fredericia
Udstillingen kan ses i perioden 6. maj til og med den 22. maj 2022
Åbningstider: Tirsdag-fredag kl. 14-17, lørdag kl. 11-17, søndag kl. 14-17.

Den københavnske multikunstner Jan Klein er et kunstfenomen, hvis liv er som hentet fra filmens verden.

Jan Kleins kunst kan karakteriseres som Urban Pop Art. Han maler på alt og benytter udklip fra aviser, musikblade og andet forhåndenværende for ham indlysende materiale i collagerne. Denne kunstgenre, som Klein mestrer, har som kendetegn fotos og andet klistret på en flad baggrund og påført maling.

Jan Klein har taget flere ture i stofkarrusellen, men på grund af hans iboende skabertrang, og muligvis rastløshed, har han altid haft kunsten med sig. Jan Klein har opnået anerkendelse og succes relativt sent i livet. Jan Klein sværmer for det urbane, storbyens kaos og reklamens intensitet. Han har et godt æstetisk udtryk, med sans for vovet og legende farvebrug, afbalanceret komposition og popkulturelle motivvalg. Han er især inspireret af New York, men også film og musik, især fra sin ungdom. Hvert motiv er meget omstændeligt, og du kan nærmest gå på skattejagt i utallige scraps, plakater, genstande, etiketter, pengesedler, LP’er, klistermærker osv. foruden tusch, maling og skriblerier. Hvert motiv har sit eget særpræg, men tager ofte udgangspunkt i kendte fotografier, såsom at se det kendte på en ny måde.

Jan Klein fortæller om sig selv:
”Jeg er opvokset på Vesterbro i København i en arbejderfamilie. Som 15-16-årig blev jeg hippie og begyndte at eksperimentere med forskellige stoffer som så mange andre i 60`erne. Jeg startede dengang på forskole til kunstakademiet, da jeg gerne ville være kunstner, men det kom ikke videre p.g.a. mit tiltagende misbrug. I efteråret 72 fik jeg støtte til at komme ud af mit misbrug, så jeg begyndte at fungere med arbejde og familie.
Gennem alle årene har jeg malet, når der var tid og mulighed for det. Det blev dog mest min familie og omgangskreds, der fik glæde af værkerne. I 2009 flyttede jeg til København, og der begyndte der for alvor at komme gang i malerierne og udvikle min helt egen stil. De seneste år har været forrygende, hvor jeg har deltaget i flere events. Jeg har også udstillet på flere kunstmesser og i adskillige gallerier i Danmark. Det er også blevet til udstillinger i Berlin, Amsterdam og New York”.

Jan Kleins fascination af musikalske ikoner fra 1950-erne, 1960-erne, 1970-erne inden for rock- og populærmusikken udtrykkes i hans kunst. Her vokser collagerne frem i et farveorgie og med så mange input, at man konstant ved selvsyn kan finde nye muntre og morsomme for ikke at tale om frække indfald.

Jan Klein er født i 1951 i et arbejderhjem på Vesterbro i København.

Katherine Scrivens Eje

Fernisering fredag den 26. august kl. 17.00 Kulturcenter, Kongensgade 111, Fredericia
Udstillingen kan ses i perioden 26. august til og med den 11. september 2022
Åbningstider: Tirsdag-fredag kl. 14-17, lørdag kl. 11-17, søndag kl. 14-17.

Katherines malerier (ofte akryl) har fokus på fred og harmoni. Hendes feminine stil præger hele hendes spektrum af varierede motiver. Hun er autodidakt og har malet hele sit liv. Katherine har også portrætteret Hendes Majestæt Dronning Margrethe.

Knud Nielsen

Fernisering fredag den 7. oktober kl. 17.00 Kulturcenter, Kongensgade 111, Fredericia
Udstillingen kan ses i perioden 7. oktober til og med den 30. oktober 2022
Åbningstider: Tirsdag-fredag kl. 14-17, lørdag kl. 11-17, søndag kl. 14-17.

Knud Nielsens malerier er intense og farvemættede – ofte med en gnist af voldsomhed, men lavet som kun den erfarne kunstner, der behersker og bestemmer over farver og lærred, mestrer det.

Ole Hedeager

Fernisering fredag den 11.november kl. 17.00 Kulturcenter, Kongensgade 111, Fredericia
Udstillingen kan ses i perioden 11. november til og med den 27. november 2022
Åbningstider: Tirsdag-fredag kl. 14-17, lørdag kl. 11-17, søndag kl. 14-17.

Ole Hedeager arbejder i dag i sin helt egen genre: Drip painting. Processen foregår ofte udenfor og med lærredet liggende vandret på jorden. En teknik der første gang blev brugt af den amerikanske kunstner Jackson Pollock. Modsat Pollock anvender Hedeager teknikken til at skabe figurative værker med menneskekroppen som det centrale motiv.

Thomas Kluge - OBS UDSAT TIL 2023

OBS denne udstilling er udsat til 2023 grundet Covid-19 situationen!
– Nærmere info følger.

Thomas Kluges arbejder kan karakteriseres som en art magisk realisme med tydelige kunsthistoriske inspirationer. Men han er en markant postmoderne fornyer. I værkerne fremstår den knivskarpe gengivelse af mennesker og genstande, vi kender fra virkeligheden, ofte i et univers, der udfordrer til beskuerens egne tolkninger. Således også portrætterne, der fascinerer umiddelbart ved deres utrolige lighed med de afbildede, men dertil rummer noget andet og dybere, der gør, at man vanskeligt kan slippe dem. I 2013 blev Kluge særlig kendt og omtalt for sit store portræt af den kongelige familie.