Kommende udstillinger

Nuværende og kommende udstillinger

Her kan du læse om Fredericia Kunstforenings nuværende og kommende udstillinger.

Klik på billedet for at se mere.

smstilling_lustre_2949
Michael Geertsen
prt_300x425_1549032977
Astrid Kongsted

Michael Geertsen

Fernisering fredag 11. september kl. 17.00 Kulturcenter, Kongensgade 111, Fredericia
Udstillingen kan ses i perioden 11. september til og med den 4. oktober.
Åbningstider: Tirsdag-fredag kl. 14-17, lørdag kl. 11-17, søndag kl. 14-17.

Michael Geertsen (f.1966) er udlært som pottemager i Stensved i 1988 og uddannet fra Danmarks Designskole, linjen for industriel design, i 1993. Han har udstillet på gallerier og museer rundt om i verden. Hans værker indgår i samlinger på bl.a. The Metropolitan Museum of Art, Museum of Arts and Design i New York samt Designmuseum Danmark. Desuden har han skabt brugskeramik og designobjekter i samarbejde med bl.a. Kähler, Muuto og Fritz Hansen. Michael har været dommer i Keramikkampen på TV2. Geertsen bor og arbejder i dag på Bornholm.

Michael Geertsen er inspireret af keramikkens traditionelle formgivning, glasurer og teknikker, når han sammensætter og vrider keramikkens historiske arketyper i moderne skulpturelle konstellationer. Hans værker bevæger sig mellem den frie formgivning, det klassiske design samt det eksperimenterende og kontroversielle kunsthåndværk.

Michael konstaterer dog, at efter mange års dagligt arbejde med leret, er det meste gjort før, og gentagelserne står i kø. Lerets egen, indbyggede logik og de grundlæggende undersøgelser i materialet er de samme på tværs af tid og kultur.

‼️HUSK TILMELDING:

På grund af Corona-restriktioner skal vi også denne gang bede om tilmelding til ferniseringen med start enten kl. 17 eller kl. 18 eller senere alt efter deltagerantal.

Det er først til mølle princippet med tilmelding til fredericiakunstforening@gmail.com – eller sms til 30235434.

Herefter vil der blive fremsendt et mødetidspunkt.
Vores erfaringer fra sidste fernisering er rigtig gode og stor tak til de fremmødte her. Der er selvfølgelig masser af håndsprit og mulighed for god afstand til hinanden.
I vores daglige åbningstider er der fri adgang uden tilmelding, men med respekt for corona-situationen.

Vel mødt – og på gensyn
Fredericia Kunstforening

Astrid Kongsted

Fernisering fredag 30.oktober kl. 17.00 Kulturcenter, Kongensgade 111, Fredericia
Udstillingen kan ses i perioden 30. oktober til og med søndag den 22. november 2020
Åbningstider: Tirsdag-fredag kl. 14-17, lørdag kl. 11-17, søndag kl. 14-17.

Astrid Kongsted er født i Haderslev i 1992. Hun har taget 2 semestre på The Drawing Academy i Viborg (2012-2013). Hun har en Bachelor of Arts i illustrationer fra HAW Hamburg (2014-2019). For tiden er Astrid i gang med sin Master of Arts i illustration på samme skole. Astrid Kongsted kalder sig selv for samleren.

Hun siger bl.a. om sin udstilling: “Ofte føles det som om ting finder mig, og ikke omvendt. Så prøver jeg at finde ud af, hvad tingene gerne vil sige mig, hvad deres formål hos mig er. Nogle gange går det op for både tingen og jeg, at det ikke var hos mig, den skulle havne. Så sender jeg den videre ud i verden..”

”Jeg kan lide at betragte tingene og sætte dem i sammenhæng med andre ting. Jeg kan lide at studere dem og analysere dem og skabe billeder af dem. Det er det, jeg gerne vil vise i denne udstilling: Samlingen.”