Kommende udstillinger

Nuværende og kommende udstillinger

Her kan du læse om Fredericia Kunstforenings nuværende og kommende udstillinger.

Klik på billedet for at se mere.

joern_boldsen-page-017
Jørn Boldsen og Lars Tholander
smstilling_lustre_2949
Michael Geertsen
prt_300x425_1549032977
Astrid Kongsted

Jørn Boldsen og Lars Tholander

Fredericia Kunstforening byder på udstilling med to spændende kunstnere

Efter endt coronadvale vågner Fredericia Kunstforening op og spiller stærkt ud med to interessante og alsidige kunstnere: Lars Tholander og Jørn Boldsen.

Fernisering fredag 21. august kl. 17.00 Kulturcenter, Kongensgade 111, Fredericia
Udstillingen kan ses i perioden 21. august til og med den 6. september.

VIGTIGT: Til ferniseringen er der kun adgang for medlemmer pga. COVID19

Tilmelding er nødvendig på: Fredericiakunstforening@gmail.com

Føst til mølle princippet!

Jørn Boldsen er født 1940 på Frederiksberg. Han uddannede sig som arkitekt og byplanlægger med afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole i København 1967. Boldsen etablerede egen tegnestue i 1977 på grundlag af en række 1. præmier i offentlige arkitektkonkurrencer med byplanlægning som tema.

Senere hen blev byggeri og renovering samt byrumsindretning en mere fremherskende aktivitet, og med en partners indtræden ændrede tegnestuen navn til Boldsen og Holm. Bl.a. indledte tegnestuen i 2001 et tæt samarbejde med billedhugger Bjørn Nørgaard omkring boligbebyggelsen ”Bispebjerg Bakke” og med arkitektbistand ved udformning af Dronning Margrethes og Prins Henriks sarkofag i Roskilde Domkirke.

I 2003 udtrådte Jørn Boldsen af tegnestuen, og han har siden arbejdet med maleri i olie og akryl samt med skulpturer i træ og ler af interesse. Han er autodidakt, men har dog deltaget i kurser i lerskulptur hos Marianne Miller og Elna Christensen.

Lars Tholander er født i 1949. Han kalder sig Createur og Provokateur. Tholander er født og opvokset i Svendborg, som han kalder Danmarks Have. Hans kunstneriske evner og interesser gjorde, at han blev optaget på Akademiet for Fri og Merkantil Kunst i København under Otto Frello.

Gennem årene har Lars virket som Art Director og illustrator for Lademanns Forlag, Illum, Ecco, Danfoss, Siemens og Bestsellers.

Gennem hele sit voksne liv har Lars Tholander sideløbende dyrket sin frie kunstneriske del. Han er medlem af LandArt gruppen AZUR og kunstnergruppen Den Nordiske Gruppe. Han sidder i dag i bestyrelserne i Flensborg Fjord Kultur og Kunstforening, Kunstpunkt i Augustenborg, samt i udvalget for påskeudstillingerne på Als og som formand for KunstVærket, De Sønderjyske Kunstværksteder i Augustenborg.

I sine illustrationer og malerier arbejder Tholander helt frit. Han siger: ”Jeg er som sagt opvokset i en blomsterhave. Jeg prøver at fange skønhed og glæde. Jeg er inspireret fra de caripiske, mexicanske og musiske miljøer og samtidig det massesamfund vi bevæger os i.”

Michael Geertsen

Fernisering fredag 11. september kl. 17.00 Kulturcenter, Kongensgade 111, Fredericia
Udstillingen kan ses i perioden 11. september til og med den 4. oktober.
Åbningstider: Tirsdag-fredag kl. 14-17, lørdag kl. 11-17, søndag kl. 14-17.

Michael Geertsen (f.1966) er udlært som pottemager i Stensved i 1988 og uddannet fra Danmarks Designskole, linjen for industriel design, i 1993. Han har udstillet på gallerier og museer rundt om i verden. Hans værker indgår i samlinger på bl.a. The Metropolitan Museum of Art, Museum of Arts and Design i New York samt Designmuseum Danmark. Desuden har han skabt brugskeramik og designobjekter i samarbejde med bl.a. Kähler, Muuto og Fritz Hansen. Michael har været dommer i Keramikkampen på TV2. Geertsen bor og arbejder i dag på Bornholm.

Michael Geertsen er inspireret af keramikkens traditionelle formgivning, glasurer og teknikker, når han sammensætter og vrider keramikkens historiske arketyper i moderne skulpturelle konstellationer. Hans værker bevæger sig mellem den frie formgivning, det klassiske design samt det eksperimenterende og kontroversielle kunsthåndværk.

Michael konstaterer dog, at efter mange års dagligt arbejde med leret, er det meste gjort før, og gentagelserne står i kø. Lerets egen, indbyggede logik og de grundlæggende undersøgelser i materialet er de samme på tværs af tid og kultur.

Astrid Kongsted

Fernisering fredag 30.oktober kl. 17.00 Kulturcenter, Kongensgade 111, Fredericia
Udstillingen kan ses i perioden 30. oktober til og med søndag den 22. november 2020
Åbningstider: Tirsdag-fredag kl. 14-17, lørdag kl. 11-17, søndag kl. 14-17.

Astrid Kongsted er født i Haderslev i 1992. Hun har taget 2 semestre på The Drawing Academy i Viborg (2012-2013). Hun har en Bachelor of Arts i illustrationer fra HAW Hamburg (2014-2019). For tiden er Astrid i gang med sin Master of Arts i illustration på samme skole. Astrid Kongsted kalder sig selv for samleren.

Hun siger bl.a. om sin udstilling: “Ofte føles det som om ting finder mig, og ikke omvendt. Så prøver jeg at finde ud af, hvad tingene gerne vil sige mig, hvad deres formål hos mig er. Nogle gange går det op for både tingen og jeg, at det ikke var hos mig, den skulle havne. Så sender jeg den videre ud i verden..”

”Jeg kan lide at betragte tingene og sætte dem i sammenhæng med andre ting. Jeg kan lide at studere dem og analysere dem og skabe billeder af dem. Det er det, jeg gerne vil vise i denne udstilling: Samlingen.”